Семејството на Камчев не доаѓа на рочиште да сведочи во негова корист

Пропадна уште еден обид за одржување на рочиштето на кое најблиското семејство на бизнисменот Орце Камчев требаше да сведочи против Бојан Јовановски и Катица Јанева во граѓанската постапка во која Камчев од нив бара да му ги вратат 1,5 милиони евра.

Тие пари според пресуда на Кривичниот суд Скопје, бизнисменот му ги дал на Јовановски за да си ја олесни положбата во истрагата за случајот „Империја“ кој го водеше поранешното СЈО.

Адвокатот на Јанева, Лазар Јанев за тв 24 изјавил дека одлагањето се прави намерно затоа што сведоците не се сеќаваат што точно изјавиле пред Кривичниот суд а што точно сега треба да сведочат пред скопскиот граѓански суд.

Back to top button
Close