Шекеринска: Десет дена пред нападот во Собранието ја држев во скут ќерката на Дурловски

Радмила Шекеринска, заменик претседателката на СДСМ, на завршната граѓанска трибина во Битола сподели интимни мисли за тоа како ќе го погледне човекот, противкандидатот Дурловски, за кој, како што рече, испратил луѓе да ги убијат. „Си реков, ако дојде нема да ја гледам ни мојата крвава расцепена глава, ни неговите раце извалкани со крв, туку ќе ги гледам мојата и неговата ќерка на кои десетина дена пред тоа ми седеа во скутит и им читав приказна. Тие, нашите деца заслужуваат повеќе, заслужуваат повеќе од нас, заслужуваат дбрина не насилство, заслужуваат човечност а не одмазда.Затоа не сме исти ние остануваме луѓе, дури и кога сме крај нелуѓе, порача носителката на кандидатската листа на коалицијата „Можеме“ во петтата изборна единица. „Е за овие работи гласаме на 15 јули, за работи кои ќе ја диктираат и ќе напишат истроијата за нашите деца“, додаде таа.

Back to top button
Close