Шиф: Русија треба да се исклучи од банкарскиот систем Свифт

Санкциите треба да бидат поразорни како исфрлање на Русија од системот Свифт и да се насочени лично на Путин, изјави Адам Шиф, демократски конгресмен од Калифорнијапретседавач со Комитетот за резузнавање на Претставничкиот дом. 

-Ова е без преседан, комплетна инвазија на соседна земја – неоправдна, неиспровоцирана, чиста гола инвазија. Сметам дека треба да биде пресретната со најсилно можни последици, изјави Шиф за Њујорk тајмс. 

Back to top button
Close