Шкријељ: Воведуваме платено мајчинско отсуство за жени земјоделки

Владата предводена од СДСМ донесе одлука со која жените земјоделки ќе можат да користат платено отсуство за мајчинство“, соопшти денеска на прес-конференција пратеничката Санела Шкријељ.

„Со усвојувањето на Програмата за обезбедување на социјална сигурност за жените кои вршат земјоделска дејност, ќе започне реазлизацијата на посебна мерка за финансиска поддршка во износ од 81.000 денари за деветмесечен надоместок за мајчинство.

Back to top button
Close