Шокаровски: Дневница на странските експерти на Кардиохирургија не е 700 евра, туку не повеќе од 150-200 евра

На странските експерти ангажирани за помош и надгледување на работата на Клиниката за кардиохирургија, државата не им плаќа дневница од 700 евра дневно, туку не повеќе од 200 евра, изјави на прес разрешениот директор Марјан Шокаровски.

„Таа програма е во склоп на Владата. Јас немам конкретни информации за колкави дневници се работи., но не се повеќе од 150-200 евра. Сите тие колеги кои доаѓаат кај нас имаат лиценци, тоа е лесно проверливо во Лекарската комора“ додаде Шотаровски

Back to top button
Close