Шпаркасе Лизинг донираше лаптоп компјутери во три училишта

Шпаркасе Лизинг е компанија која финансира нови автомобили и товарни возила за правни и физички лица, машинска опрема, ИТ опрема како и пловни објекти.  За кратко време одлично се позиционираше на пазарот како успешна компанија, која работи по европски стандарди.

Покрај многуте донации низ годните  Шпаркасе Лизинг  донираше лаптоп компјутери во три училишта О.У Јохан Хајнрик –Песталоци, ООУ ,,Ѓоргија Пулевски – Аеродром и  ОУРЦ Др. Златан Сремец.

Политиката на компанијата е максимално општествено одговрна комапнија, која во секое време сака да пружи  макасимлна поддршка на својот народ.

“Ние нема да застанеме тука кога стaнува збор за образование на учениците, секогаш ќе ја имаат нашата поддршка” – изјави директорот Г-дин Марјан Манев од Шпаркасе Лизинг.

Back to top button
Close