Штрајк во Париз, милион луѓе без превоз  

Голем штрајк денеска ја парализираше мрежата на париското метро и линиите на градските возови, бидејќи работниците во тој сектор бараат поголемо зголемување на платите од она што им го понудило раководството.

Денешната акција го наруши патувањето на милиони луѓе, откако француската компанија за јавен превоз РАТП објави дека шест линии на метрото се затворени, додека останатите линии работат само делумно, пренесува Ројтерс.

 

 

Back to top button
Close