Си: Пандемијата има големо влијание врз националната безбедност

– Кинескиот претседател Си Џинпинг денеска изјави дека армијата ќе ја зголеми подготвеноста за вооружена борба и ќе ја подобри способноста за извршување на воените задачи.

Тој додаде дека тоа е поради тоа што пандемијата со новиот коронавирус има силно влијание врз националната безбедност.

Си истакна и дека вооружените сили треба да истражат нови начини на обука за време на памндемијата.

Back to top button
Close