Силјановска го искара Џафери зошто доцнел, тој и врати дека не бил вреќа за удирање

Пратеничката Гордана Силјановска го искара претседателот Талат Џафери, дека доцнел на собраниската седница.

– Никогаш не сте дошле на време. Доцневте речиси еден час, а вие треба да стигнате прв и да не соберете околу себе, рече Силјановска.

Таа посочи дека и пратениците имаат право на викенд и право на одмор.

Џафери и врати дека тој дошол предвреме, а доцнењето е поради координација на пратеничките групи.

-Дојден сум во 15 минути до 9 часот. Не може и да очекувате јас да дојдам прв, па да ги чекам пратениците, и врати Џафери.

Тој и реплицираше и за реакцијата зошто седницата била свикана во сабота.

-Не сум вреќа да удирате по мене. Јас не сум го пишал Уставот. Во рок од 15 дена треба да се свика седницата, рече Џафери, објаснувајќи ја итноста на седницата.

Фокус

Back to top button
Close