Силниот ветер оштети дрва во Градскиот парк во Велес


Силниот ветер кој втор ден дува во Велес, попладнево искрши гранки од големи дрвја во Градскиот парк.

Се очекува екипи на ЈКП „Дервен“ утре да ги отстранат скршените гранки и оние кои висат од дрвјата и претставуваат опасност за посетителите на паркот, во најголем дел рекреативци и спортисти, кои и покрај ветрот таму трчаат и се подготвуваат за следните натпревари.

Воедно силниот ветер ја искорна и дрвената табла на Агенцијата за млади и спорт поставена во јуни 2016 година пред реквизитите за спортување на отворено во Градскиот парк.

Back to top button
Close