Син и татко од Росоман позитивни на коронавирус

– Син и татко од Росоман се новите случаи позитивни на коронавирус во Тиквешко, за МИА потврдија денеска од Центар за јавно здравје Кавадарци.

Тие се на возраст од 16 и 41 година. Не знаеле од каде се заразиле. Имаат лесна клиничка слика и се на домашно лекување. Се утврдуваат нивните контакти, со цел нивна изолација.

Доктор Ристе Јовановски, специјалист епидемиолог во Центарот, потврди дека од почетокот на пандемијата досега, во општина Росоман од Ковид-19 заболеа вкупно четири лица. свд/бк/

Back to top button
Close