Скопското обвинителство апси инспектори од АНБ за изнуда

Скопското обвинителство ја води акцијата за приведуванје инспектори од АНМ за кои располага со докази дека изнудувале пари од познати бизнисмени во Скопје.

За сега уапсен е еден од инскторите кај кои се најдени претходно одбелезани пари/во вредност од 5 илјади евра. Лицето попладнево е уапсено во Скопски ресторан во Карпош.

Не е точно дека оваа акција ја води ОЈО за ирганизиран криминал кој го води Вилма Русковска туку истата е во надлезност на Скопското обвинителство потврдија за Либертас од ОЈО за организиран криминал под палката на Вилма Русковска

Според неофицијалните информации, во акцијата уапсен е обвинет, па амнестиран за упадот на 27 април, кој наводно уценувал скопски бизнисмен. Освен него, уапсен е и вработен во АНБ. Засега нема потврда од институциите за неофицијалните информации.

Back to top button
Close