Слабата вакцинација не дозволува укинување на маските во училиштата, вели Мехмедовиќ

 

 

Комисијата за заразни болести на денешниот состанок не дискутирала за носењето заштитни маски во училиштата .

„Премногу е мал опфатот од вакцинација и уште е рано да размислуваме за укинување на марките за укинување на носење на маските во училиштата. Основната дискусија на состанокот денеска беше методологијата што ја предлагаме која ќе биде план за релаксирање на мерките и да се имаат точно одредени параметри врз основа на коишто ќе можеме да ги опуштаме мерките“, вели доктор Злате Мехмедовиќ, портпарол на Комисијата.

 

Back to top button
Close