Словенија во портокалова фаза за опасност од невреме, задолжителна зимска опрема

Агенцијата за животна средина издаде портокалово предупредување за југозападниот и централниот дел на Словенија поради силниот ветер.

Портокалово предупредување е издадено за јужниот дел од земјава поради снежни услови. Температурите паднаа, а на места како и во Хрватска и за повеќе од 10 целзиусови степени.

Сообраќајниот информативен центар предупредува дека зимската опрема е задолжителна и по 15 март во случај на снег на коловозот.

Back to top button
Close