Сменет началникот на Генералштабот на Војската на Црна Гора

Началникот на Генералштабот на Војската на Црна Гора, Драгутин Дакиќ денеска е сменет од должноста и одлуката е испратена до претседателот на Советот за одбрана и безбедност и до шефот на државата Мило Ѓукановиќ на понатамошно постапување.

Одлуката за смена на Дакиќ е потпишана од претседателот на Парламентот Алекса Бечиќ и премиерот Здравко Кривокапиќ.

– Како член на Советот за одбрана и безбедност на Црна Гора, заедно со претседателот на Владата ја потпишав Одлуката за разрешување од должноста на генерал-мајор Драгутин Дакиќ од началник на ГШ на Војската на Црна Гора, напиша Бечиќ на Твитер.

Back to top button
Close