Сметката на ЈКП Тетово блокирана. Граѓаните не плаќаат вработените без плата

По незавидната состојба во ЈКП Тетово, каде вработените четири месеци не зеле плата, а претпријатието речиси една деценија со блокирана сметка, Советот на Општина Тетово денеска свика вонредна седница, на која одлучи да се додели финансиска помош за исплата на заостанатите плати на вработените.

Лошата сосотојба во која се наоѓа претпријатието се отсликува во градот. Смет насекаде, прашини по улиците, некосени и неуреди тревници и рестрикции во водоснабдувањето.

пренесе слободен печат мк

Back to top button
Close