Смокови нападнале гулабарник во штипско Лакавица

За една ноќ во атарот на Лакавица, Штипско наезда на смокови и други влекачи испразниле гулабарник со педесетина гулаби. Останале само десетина гулаби кои некако успеале да се спасат, пишува „СДК.мк“.

„За викендот отидов во викендичката каде имам гулабарник и видов пустош. Пердуви на сите страни и траги од разни влекачи. Со мобилниот снимив неколку фотографии, а кога отидов од другата страна на гулабарникот затекнав смок долг повеќе од еден метар како в уста држи гулаб. Снимив уште една фотографија и кога помислив што да направам, за дел од секундата смокот се повлече во нивата“, изјавил сопственикот Ване Станков.

Back to top button
Close