Смртниот биланс од Ковид-19 во Европа надмина 200 илјади луѓе

 Над 200 илјади луѓе починаа во Европа од последиците на Ковид-19, при што две третини од смртните случаи се во Велика Британија, Италија, Франција и Шпанија.

Со вкупно 200.005 смртни случаи ( 2.751.606 позитивни на коронавирус), Европа е најтешко погодениот континент од пандемијата на Ковид-19, од која во светот досега починаа најмалку 538.418 луѓе.

Досега, во Велика Британија се регистрирани 44.236 смртни случаи, во Италија 34.869, а потоа следат Франција со 29.920 и Шпанија со 28.388 починати од Ковид-19.

Back to top button
Close