Со Мицкоски не сме во најдобар однос, ниту јас ниту мојата партија е партија на потрчковци

Градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски во вечерашното гостување во “Само интервју” изјави дека не е во најдобар однос со претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

“Од локалните избори па навака, морам да кажам дека не функионираме баш најдобр ооднос со Христијан Мицкоски, оние што се мои обврски како коалиционен договор во Карпош се исполнети во целост, за разлика од коалиционите договори што ги имаме на ниво на цела Македонија вклучувајќи го и Град Скопје, засега ГРОМ има чиста нула. Ниту јас, ниту мојата партија е партија на потрчковци” – изјави Јакимовски.

Back to top button
Close