Со оглед дека Ахмети е од „европската коалиција”, дали и пиротехничките средства кој ги шверцувал внук му Дрин се европски, праша ВМРО-ДПМНЕ

Со оглед дека Ахмети е од „европската коалиција”, дали и пиротехничките средства кој ги шверцувал внук му Дрин се европски, праша вечерва преку соопштение опозициската ВМРО-ДПМНЕ.

„Со оглед на фактот дека Али Ахмети е од “европската коалиција”, а вечерва милионерот Дрин Ахмети освен што ја купил Соравија, дознаваме дека шверцувал петарди, би прашале дали биле европски пиротехничките средства, од која европска земја се донесени, дали звукот што го испуштаат е европски и дали ја информирале Европската комисија за оваа нивна реформа со пиротехнички средства“,соопштија од опозициската партија.

Back to top button
Close