Со слика од Гоце Делчев руската амбасада ни го честита Денот на македонската револуционерна борба

Со слика од Гоце Делчев, руската амбасада во Република Македонија го честиташе 23 Октомври – Денот на македонската револуционерна борба.

– На нашите македонски пријатели им го честитаме Денот на македонската револуционерна борба!

23 октомври стана вечен симбол на континуитет на македонската борба за самостојност и независност! Нека е честит празникот, за многу години! – напишаа од амбасадата на Фејсбук.

Back to top button
Close