Собранието го донесе Законот за енергетика, со кој ќе се спречи поскапување на струјата


Со 84 гласа ЗА, и ниту еден против и воздржан, Собранието го донесе Законот за дополнување на Законот за енергетика што го најави ВМРО-ДПМНЕ, за да се спречи зголемување на цената на струјата.

Пратениците на СДСМ претходно најавија дека ќе го поддржат законот, посочувајќи дека тој е продолжение на добрите политики на минатата влада.Од Левица реагираа за овој Закон, но на крајот немаше гласови против.

Back to top button
Close