Совети за телесната тежина и здрава исхрана- Одбележан светскиот ден на семејните лекари

Светскиот ден на семејните лекари го одбележавме во Градскиот парк со мерење на индексот на телесна маса на нашите сограѓани.

Целта ни бесе да ја подигнеме свеста за одржување на телесната тежина и да дадеме совети за здрава исхрана отказување од пушење и физичка активност,основите за здрав зивот.

На најмалите одредувавме криви на раст. Имавме убаво дружење со денешните посетители на паркот

Back to top button
Close