Советот на Битола не го прифати предлогот за поскапување на сместувањето во Домот за стари лица „Сју Рајдер”

Зголемување на цените за сместувањето и услугите во Домот за стари лица „Сју Рајдер” Битола за 65 проценти како што во неколку наврати бараше управата, не доби поддршка од мнозинството советници на вчерашната седница на Советот на Општина Битола.

Мнозинството советници на СДСМ „Поинаку” и Левица гласаа воздржано за ваквиот предлог, а раководството на домот предупреди дека доколку советниците не дадат зелено светло за корекција на цените, Старскиот дом во Битола ќе се соочи со проблеми во нормалното функционирање.

Повеќе

Back to top button
Close