Спасовски: Ја следиме состојбата со новозаразените, секој да биде одговорен

Владата ја следи состојбата со новозаразените не само во Штип, туку и на ниво на цела држава. Спасовски истакна дека и денеска во Штип има зголемување на бројот на заразени, а смета дека секој од граѓаните во овие моменти треба да биде одговорен пред себе си.

-Мислам дека таа состојба дека во Штип нема заболени и нема да ни се случи на нас, предизвика многу опуштање во однесувањето, а таквото опуштање резултира со ваквиот начин. Значи и сопствениците на компаниите и вработените во компаниите и секој граѓанин треба да знае дека неможе да биде изолиран или да се однесува ноншалантно, притоа да не го штити своето здравје и здравјето на граѓаните, вели Спасовски.

Забележа дека институциите прават се, носејќи одлуки, спроведуваат мерки, даваат препораки, медиумите тоа го пренесуваат и работат активно за да се сочуваат животите и здравјето на граѓаните.

-Најмалку што можат да прават граѓаните е да ги почитуваат тие мерки, да носат заштитна опрема и да имаме социјална дистанца, вели Спасовски.

Back to top button
Close