Спасовски: Мирна новогодишна ноќ без нарушувања на јавниот ред и мир, граѓаните одговорно прославуваа

Ова е една од најмирните новогодишни ноќи, без кривични дела и без нарушување на јавниот ред и мир, граѓаните празнуваа одговорно, изјави министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски оценувајќи ја новогодишната ноќ на безбедносен план. Спасовски денеска беше во посета на полициската станица во Прилеп која е последна од 70-те реновирани.

– Оваа новогодишна ноќ е една од најмирните, без нарушување на јавниот ред и мир, без кривични дела, без поголеми сообраќајни незгоди. Исто помина и на подрачјето на СВР Битола. Во Прилеп исто така помина како една од најмирните прослави на Новата Година, како што е на ниво на државата. Имаме едно нарушување на јавниот ред и мир во Скопје, имама една сообраќајна несреќа, која, за среќа, нема фатален исход, значи немаме сообраќајни нерсреќи со тешки телесни повреди. Им благодарам на сите граѓани кои празнуваа и прославуваа одговорно, така како што го упатувавме повикот, што придонесе сите заедно да направиме новогодишната ноќ да ни помине мирно и безбедно, така како што сите посакуваме, така како што прилега на една демократска земја, изјави Спасовски

 

Back to top button
Close