Спасовски: Вкупниот криминалитет бележи намалување за 8,31 проценти

Во периодот јануари – 20 јуни 2022 година на територијата на Република Северна Македонија регистрирани се вкупно 10.834 кривични дела, објави министерот за внатрешни Оливер Спасовски на неговиот фејсбук профил.

– Во однос на истиот период од 2021 година, вкупниот криминалитет бележи намалување за 8,31 %, кое се должи на промените кои се евидентирани во областа на економскиот криминалитет, каде значително е намален бројот на кривичните дела кои се поврзани со непочитување на здравствените прописи во врска со епидемијата. Вкупна материјална штета од 122.8 милиони денари, напиша Спасовски на фејсбук.

Back to top button
Close