Спасовски: Вработените во МВР кои оствариле прекувремена работа ќе добијат по 27.182 денари бонус

Спасовски: Промените во раководната структура на МВР не престануваат никогаш - МИА

– На 4 471 вработени во Министерството за внатрешни работи, кои оствариле над 150 часови прекувремена работа во текот на 2020 година, денеска ќе им биде исплатена бонус платата во поединечен нето износ од 27.182 денари.

Како што соопшти на својот фејсбук-профил министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, за оваа намена од буџетот на МВР се издвоени 121.530.722 денари, односно 135.033.142 денариво вкупен бруто износ со вклучен данок, средства плански обезбедени и најавени уште во декември 2020.

-Ова е резултат на заложбите на ова раководство на МВР за подигање на социјалниот статус на полициските службеници, покрај севкупното подобрување на професионалните услови за работа, поаѓајќи од фактот дека само задоволна полиција претставува ефикасен сервис на граѓаните, работи со полн капацитет и легитимитет и испорачува резултати во активностите за справување со криминалот. Со исплатените бонус плати за 2017, 2018, 2019 и оваа, за 2020 година, вработените во МВР сега знаат дека нивниот труд и пожртвуваноста се вреднуваат и наградуваат – нешто што претходно претставуваше невозможна мисија, наведува Спасовски.

Министерот додава и дека ќе продолжи интензивната работа на МВР за воспоставувањето европски стандарди во полицијата.

-Продолжувајќи со силна мотивираност да ги градиме севкупните капацитети на МВР, одговорно тврдам дека во наредниот период со уште поголема енергија ќе се посветиме на воспоставување европски стандарди во полицијата за да можеме да претендираме на уште подобри резултати во работењето, во полза на сите граѓани на Република Северна Македонија, истакнува министерот Оливер Спасовски.

Back to top button
Close