Спасовски за Студио 10: Критиките кон мене се неосновани

„На вчерашната собраниска седница беа изнесени доста критики кон мене и моето работење во Министерството за внатрешни работи. Тоа не е нешто неочекувано. Смeтам дека со оглед на аргументите кои беа изнесени претставуваат неоснoвани критики.

Да излезете и да критикувате, дека се случувале одредени случаи меѓу кои се споменуваше Рекет, апсењето за дроги.. тоа се слуачи во коишто сите се откриени, и има кривична одговорност за лицата коишто учествувале. Така што нема таква аргуементација која држи дека не се презедени мерки, дека заради неработење настанале одредени состoјби. Јас сега не сакам да се враќам наназад и да споредуваме кои се слуачите и скандалите кои ја пратеа претхондата гарнитура, но ќе споменамм само за огрoмниот скандал за прислушување, или случајот со кумановските настани. Тие два пакти коишто се печат на криминалнитото однесување на ВМРО-ДПМНЕ, немаат кредибилетет за да говорат за сегашните активности. – вели Министерот за внтрешни работи Оливер Спасовски за Студио 10.

Back to top button
Close