Спасовски: Замената на личните документи ќе се заврши на најдобар можен начин 

 Процесот на издавање на лични документи во Скопје и во Секторите за внатрешни работи во земјава е интензивен. Во внатрешноста во земјава овој процес на замена на лични документи е сосема при крај, истакна денеска министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски.

-Во Скопје знаете дека се отвори новиот пункт се со цел да се апсорбира што е можно повеќе барања. Имајќи предвид дека само во пунктот имаме 40.000 граѓани, коишто дошле оставиле барања за лични документи, значи не за еден документ, туку за повеќе и другите пунктови низ Скопје апсорбираат. Така да сметам дека интензивната работа сега, до крајот на годината, целиот месец јануари итн. ќе се заврши целиот овој процес на најдобар можен начин, рече Спасовски.

Прашан за видеата за полициска службеничка која славела со торта, а синдикатите сметаат дека е незаконски унапредена, Спасовски одговори дека полицајката е сосема законски унапредена и ги исполнува сите услови.

Back to top button
Close