Спречени кибернапади за време на Евровизија

Италијанската полиција денеска соопшти дека спречила кибернапади врз Евровизија.

– Специјалните единици на Министерството за внатрешни работи за борба против компјутерскиот криминал, во соработка со организаторите на Песна на Евровизија и техничките служби на државната телевизија и радио корпорација „Раи“, елиминираа различни ДДОС компјутерски напади насочени кон мрежната инфраструктура за време на гласањето и настапите на уметниците, се наведува во соопштението на италијанската полиција.

Хакери од проруската група „Клиент“ се обиделе да продрат во системот на Евровизија на отворањето исиноќа, за време нафиналето.

На Евровизијата во Торино, Италија победи украинскиот оркестарот Калуш со песната „Стефанија“.

Back to top button
Close