Србија отвора конзулат во Охрид

Србија донесе одлука да отвори конзулат во Охрид, а за почесен конзул е именуван Михајло Филев, објави српски Блиц.

Во Службен весник на Република Србија е објавено дека овој конзулат во Северна Македонија ќе ги опфаќа општините Охрид, Струга, Вевчани, Дебрца, Кичево, Дебар и Центар Жупа.

Back to top button
Close