Средба Азески-Ковачевски: Заедно со бизнис секторот ќе се исполни целта за европска економија

Заедно со бизнис секторот може да се исполни целта за европска и силна Македонија. Според претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски, кој се сретна со претседателот на Стопанска комора Бранко Азески, средбите со бизнис секторот се секогаш добредојдени, особено во период на предизборие,за да се слушне гласот на бизнис заедницата, нивните ставови и предлози за креирање на идните политики за развој на економијата.истакна Азески.

Тој се осврна и на законот за забрана на нефертрговски практики и листата на производи кои треба од есен да поевтинат. Според Азески листа не треба да има, но вели нема да ја кочат примената на новото законско решение.

Back to top button
Close