Средба Јовески – Тупанчески

 

Државниот јавен обвинител Љубомир Јовески денеска имаше средба со министерот за правда Никола Тупанчески.

На средбата, како што соопшти Јавното обвинителство, меѓу другото, се разговараше за измената на повеќе закони кои во претстојниот период треба да овозможат непречено функционирање на работата на јавните обвинителства.

Освен ова, Јовески и Тупанчески дискутираа за неопходноста за кадровска доекипираност и финансиска независност на Јавното обвинителство, за зајакнувањето на внатрешните контролни механизми и за осовременување на системот за распределба на предметите.

Јавниот обвинител Јовески го запозна новоизбраниот министер за правда со донесениот правилник за начинот на оценување на работата на јавните обвинители

Back to top button
Close