Српските медиуми ја пренесуваат изјавата на Заев: Можно е да се укинат патарините за возврат на вакцините

Повеќе српски медиуми ја пренесуваат вчерашната изјава на Зоран Заев  дека  размислува да  ги ослободи од плаќање  патарини србските граѓани кои  ќе транзитираат низ Македонија. Тоа би било  знак  за благодарност за донираните вакцини против ковид-19.

Српските медиуми при пренесување на изјавата на Заев акцент ставаат на тоа дека  донираните вакцини биле во вредност од околу 700.000  евра  и дека Македонија би требало за тоа да се оддолжи.

Back to top button
Close