Стефановиќ: Обид за насилно преземање на власта- десет повредени полицајци

 Српскиорт министер за внатрешни работи Небојша Стефановиќ вечерва на вонредна прес-конференција по повод протестите во Белград и други српски градови истакна дека протестите се обид да се преземе власта без волјата на народот, без учество во власта.

Тој наведе дека полицајците мирно и воздржано се однесувала се се додека не биле загрозени нивните животи.

– Беа нападнати се се и сешто, па и со лопати, молотови коктели, наведе Стефановиќ, додавајќи дека се повредени 10 полицајци.

Тој наведе дека протестот никој не го пријавил, поради што е незаконски.

– Секој има право да протестира, да пријави протест, да излезе на избори, да се кандидира, да ги покаже своите идеи, а не да решава се со насилство, посочи Стефановиќ.

Back to top button
Close