Стотина полицајци упаднаа на Вевчанскиот карневал(ВИДЕО)

Стотина полицајци упаднаа на традиционалниот Вевчански карневал, за да го растурат настанот. Меѓу полицијата имаше и припадници на ЕБР.


Од МВР нема официјално зошто е постапено, но се претпоставува дека реагирале поради недозволено групирање, и непочитување на мерките за заштита од коронавирусот.

Инаку Општина Вевчани објави дека се откажува од организирање на концертите на 12- ти и 13- ти јануари за да се спречи масовно собирање поради пандемијатата со Ковид-19. Но, ниту некогаш се мешала, ниту има право да се меша, а најмалку да ја одлага прославата на Свети Василиј.

 

Back to top button
Close