Струмица, Неготино и Охрид вечерва најзагадени градови во Македонија

Струмица, Неготино, Охрид и Прилеп вечерва се меѓу најзагадените градови во Македонија, покажуваат податоците на апликацијата МојВоздух.

Од скопските општини вечерва најзагадено е во Бутел каде е измерено ниво на ПМ10 честички кое изнесува 121.

Во Прилеп е 77, во Охрид 101, Струмица 112, а во Неготино 124 микрограми на метар кубен.

Back to top button
Close