Студенскиот парламент пру Универзитетот во Тетово организираше турнир во одбојка

 – Турнир во одбојка на теренот пред Универзитетот во Тетово организираше Студенскиот парламент изминатава недела откако државните институции ги релаксираа мерките за заштита при пандемија.

вој турнир, покрај натпреварувачкиот карактер, имаше за цел да испрати порака дека светот полека се враќа во нормала по шоковите што ги претрпе глобалната пандемија поради Ковид-19, информираа од Универзитетот.

Од таму информираат дека екипите биле оставени од студентите на Универзитетот, а првото место на овој турнир го освои екипата „Ракета. Првите три екипи на овој турнир добиле пехари кои ги додели ректорот на Универзитетот во Тетово, проф. Д-р Вулнет Амети

Back to top button
Close