Судот ја отфрли тужбата на Камчев со која бараше 1,5 милион евра отштета од Боки 13 и Катица Јанева

Кривичниот суд ја одби тужбата на бизнисменот Орце Камчев, кој бараше од Боки 13, Катица Јанева и државата, да му вратат 1,5 милиони евра.

Според судијата, Камчев нема статус на оштетен во кривичната постапка во случајот „рекет“ и несовесно постапувал кога ги давал парите и бил свесен дека тоа е кричино дело. Бизнисменот Камчев има право на жалба пред Апелациониот суд.

 

Back to top button
Close