Судовите и обвинителството во Црна Гора евакуирани поради дојава за бомба

Зградата во која се сместени Врховниот суд, Апелациониот суд и Вишиот суд во центарот на Подгорица e евакуирана откако на е-маил адресите на овие институции била испратена заканувачка порака дека е поставен експлозив.

Високиот суд за Радио Слободна Европа потврди дека сите вработени ги напуштиле работните места и седиштето на институцијата додека полицијата врши претрес во службените простории.

Полициската управа на Црна Горa сè уште нема соопштение за ова.

Истиот заканувачки мејл е испратен и на адресите на Судскиот совет и на Обвинителството

Back to top button
Close