СупрВИТ максимален поддржувач на целокупно здравје – швајцарска технологија

Дали консумирањето на храна ќе ги обезбеди дневните потреби за витамини и минерали?

Скоро три децении, (повеќе од 28 години) СупраВИТ витамините и минералите се дел од нашата здрава навика. Причините зашто толку време „опстанале“ се многу едноставни.

СупраВИТ витамините се добро балансирани чисти мултивитамински минерални со уникатна формула и додаток на хранливи материи што содржи соодветни количини на витамини, минерали и други есенцијални аминокиселини неопходни за одржување на нормална активност на организмот. Се произведуваат по Швајцарска лиценца и технологија и се ревидирани и одобрени од УНИЦЕФ и ГАИН (Глобална алијанса за подобрена исхрана – Фондација Бил и Мелинда Гејтс) – за производство на додатоци на храна (витамин и минерална премикс) за неисхранети деца. (Audited and approved by UNICEF and GAIN (Global Alliance for Improved Nutrition- Bill & Melinda Gates Foundation) – for manufacturing of food supplements (vitamin and mineral premix) for malnourished children). 

Сите ние знаеме дека балансираниот живот, здравата храна, спортување и добар сон се едни од клучните елементи за да го одржиме нашето здравје и имунитет. Но, во оваа несекојдневна состојба каде сеуште се трудиме да го најдеме новото „нормално“, повеќе од било кога, ни е потребно поддржување на нашето целокупно здравје. Но, за да ги задоволиме дневните потреби на организмот потребни се повеќе од 30 витамини, минерали и компоненти во исхраната, суровини кои нашето тело не може само да ги произведува во доволни количини. Ова е причината зошто луѓето почесто бараат додатоци на храна кои се чисти и не содржат штетни материи, и кои помагаат во обновување на здравата рамнотежа.

Изминатава година поминува во знак на здравје, чување и одржување на здравјето, имунитетот за да бидеме што позаштитени од сите несакани можни последици кои ја одбележуваат годината. Затоа е значајно да продолжиме, дури и да го зајакнеме нашиот имунитет со вистинска доза на чисти витамини и минерали кои ќе не заштитат од идните настинки, бактерии и вируси.

Големата палета на производи вклучуваат витамини и минерали кои се едноставни како на пример, SupraVIT Energy со 180 мг Ц витамин, но и комбинирани витамини и минерали кои се компатибилни и придонесуваат за вистинска апсорпција и придонес во целокупното здравје. 

Целата палета на SupraVIT витамините можете да ја најдете на електронската продавница www.kendy.mk  или во сите аптеки и поголеми маркети.

комерцијална објава

Back to top button
Close