Свети Сава неработен ден за припадниците на српската заедница

Денот на независноста неработен за сите граѓани на Северна Македонија - МИА

– Министерството за труд и социјална политика соопшти дека согласно Законот за празниците, 27 јануари 2021 година (среда), Свети Сава е неработен ден за граѓаните припадници на српската заедница во Република Северна Македонија.

Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на српската заедница им го честита празникот Свети Сава.

Back to top button
Close