Светскиот туризам загуби 320 милијарди долари поради Ковид-19

 Пандемијата на новиот коронавирус предизвика загуби од 320 милијарди долари за светскиот туризам во периодот од јануари до мај, според податоците на Светската организација за туризам, јави дописникот на МИА.

– Тоа е трипати повеќе од загубите забележани во приходите на светскиот туризам за време на економската криза во 2009 година, оцени организацијата која работи под покровителство на ОН во Мадрид.

Back to top button
Close