Таравари: Промената доаѓа преку слободни и фер избори

Соопштение на АА:

Предвремените парламентарни избори ќе се одржат во Северна Македонија на 15 јули. Шефот на Централниот штаб на АА за предвремените парламентарни избори 2020 година, Арбен Таравари ги повика сите активисти на коалицијата АА-ААА и „другите“ да обезбедат слободно гласање за граѓаните, затоа што според него промената доаѓа само преку слободни и фер избори:

„Драги граѓани,

Почитувани активисти на АА и ААА,

Како шеф на Централниот штаб на Алијансата за Албанците за предвремените парламентарни избори во 2020 година, ве молам граѓаните да не се закануваат, нека гласаат со срце за тие што сметаат дека заслужуваат да бидат во Собранието на Република Северна Македонија.

Граѓаните се целосно свесни дека СЕГА Е ВРЕМЕ!

Како граѓанин, овој апел се однесува и на активисти на други политички партии!

Грижете се за вашето здравје!

„ЗА МИР“, изјави Таравари.

 

Back to top button
Close