Телма дознава: Чифлиганец за 9,3 милиони евра ја купува Топлификација

Чифлиганец ја купува Топлификација – понудил 9,3 милиони евра. Собранието на доверители на 8 октомври треба да пресече дали ќе ја прифати понудата,пррнесува Телма.

Информацијата на Телма ја потврди стечајниот управник на Топлификација Богољуб Макревски.

На електронското наддвање имало две понуди, но таа на Адора била поповолна и  прифатена. Доколку Собранието на доверители ја запечати понудата, Адора ќе стане сопственик на двете топлани Исток и Запад и целиот имот на Топлификација запишан во стечајната маса

 

Back to top button
Close