Телма: Која лабораторија ги издава лажните корона тестови во казино во Дојран  

Два телефонски броја, адреса на лабораторија во Гевгелија и имејл по кој ќе стигнат податоците за корона-тестирањето, ова го има на документите на кои се ппвика телевизијата Телма во сторија за лабораторијата за која има сомнеж дека издава лажни негативни корона тестови

Врз основа на такви документи беше направена грчката новинарска сторија дека во казино во Дојран се издаваат лажни негативни корона тестови на Грци кои одат да се коцкаат преку границата.

На снимките се гледаше и дури како вработена среде казино на глас извикува имиња на грчки туристи.

(…)

Целото име на лабораторијата е Ели-медика плус, а скратеното име без плус го носат уште две здравствени фирми. На бројот на лабораторијата ни кажаа дека брзите антигенски тестови се готови за нешто повеќе од половина час и чинат илјада денари. Ги испраќаат електронски на имејл од истата адреса, наведена во документот кој го објавува Телма

Сторијата на Телма во целост прочитајте ја тука

 

Back to top button
Close