Телма: Не му е прво бегство од македонските затвори-  Мемети кој синоќа рани затворски чувар и претходно бегал

Во 2008-ма во декември полицијата го уапсила Беким Мемети тогаш на 21-годишна возраст. Бил бегалец од затвор иако требало да отслужи затворска казна од вкупно 5 и пол години затвор за разбојништво и за недозволено држење на оружје.

Претходно Беким Мемети бил уапсен и суден за извршено разбојништво. делото и бил предаден во тетовскиот затвор. Тетовскиот суд за стореното дело разбојништво го огласил Мемети за виновен изрекувајќи му затворска казна од две години.

По изрекувањето на казната Мемети бил пренесен во тетовскиот затвор од каде по осум дена побегнал.

повеќе

Back to top button
Close