Телма за претресот кај Јаулески: Финансиската полиција води предистражна постапка за сомнителни трансакции за локалните избори кои доаѓале од ЕВН

Финансиската полиција води предистражна постапка за сомнителни трансакции за локалните избори кои доаѓале од ЕВН дознава Телма.

Извршени се претреси и проверки на документација кај повеќе вработени во компанијата. Таткото на пратеникот Јаулески е еден од вработените во ЕВН опфатен со истражните дејствија.

 

повеќе

Back to top button
Close