Темелковски: Не се откажуваме од ветените 140 денари за студентски оброк

Новиот закон за студентски оброк, кој предвидува студентите да имаат картички што ќе ги употребуваат стриктно за оброк, ќе почне да се применува од септември, изјави Славчо Темелковски, претседател на Универзитетското студентско собрание (УСС) на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“. Рече дека во моментов се борат дневниот износ за студентски оброк од 15 март да биде 140 денари наместо сегашните 120 денари.

-За тоа нема да попуштиме бидејќи тоа е нашето барање по кое се согласивме и нема да дозволиме, барем додека јас сум претседател на УСС, да бидеме изманипулирани со тоа што ни ветиле 140, а повторно сакаат да биде 120 денари, рече Темелковски кој денеска учествуваше на дебата „Билет во еден правец – дали институциите преземаат нешто за да го променат ова?“.

Back to top button
Close